Wednesday, December 28, 2011

Τα οφέλη του φιλιού στην υγεία


Στις μέρες μας θεωρείται από πολλούς ξεπερασμένο και αρκετές φορές… περιττό στο ξεκίνημα ενός παθιασμένου σεξ. Άλλοι πάλι το θεωρούν ολίγον τι επικίνδυνο, φοβούμενοι τα μικρόβια και τις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του σάλιου (λες και με τα υπόλοιπα που κάνεις στο κρεβάτι δεν κολλάς).


Οι επιστήμονες πάντως, έχουν σε ιδιαίτερα περίοπτη θέση το φιλί, καθώς σύμφωνα με έρευνες των τελευταίων ετών έχουν ανακαλύψει πολλά οφέλη στην υγεία (σωματική και ψυχική) του ανθρώπου. Αναλυτικότερα τα πέντε βασικά ευεργετικά χαρακτηριστικά του φιλιού:

1. Μείωση του στρες
Το να φιλάς το ταίρι σου, είτε με τρυφερότητα είτε με πάθος, βοηθά πολύ στη μείωση του στρες και στη χαλάρωση της ψυχής και του σώματος. Αυτά οφείλονται στο ότι κατά το φιλί, απελευθερώνονται χημικές ενώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, που ανήκουν στην οικογένεια των νευροδιαβιβαστών. Οι νευροδιαβιβαστές αυτοί, έχουν σημαντικό ρόλο στους μηχανισμούς γένεσης της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης.
2. Προκαταρκτικά του σεξ 
Τα προκαταρτικά είναι απαραίτητα στο σεξ, όχι μόνο για λόγους απόλαυσης, αλλά και για λόγους σωστής… λίπανσης, ώστε να αποφεύγονται επιπλοκές κατά τη διείσδυση. Ένα βαθύ και παθιασμένο φιλί είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσει μια όμορφη βραδιά που θα καταλήξει σε επιτυχημένο και παθιασμένο σεξ.

3. Κατανάλωση θερμίδων
Το καλό φλογερό ερωτικό φιλί έχει και μεταβολική συνιστώσα. Όσο παθιασμένο είναι το φιλί τόσο περισσότερες θερμίδες χρειάζεται. Η κατανάλωση θερμίδων, είναι κάτι που χρειάζεται να κάνουν περισσότερο, οι πιο πολλοί άνθρωποι στην εποχή μας, ενώ είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να κάνεις δίαιτα.
4. Υγιέστερο στόμα
Το σάλιο περιέχει ουσίες που καταπολεμούν βακτήρια, ιούς και μύκητες. Το βαθύ φιλί αυξάνει τη ροή του σάλιου, που βοηθά έτσι στο να παραμένουν υγιή τα δόντια, το στόμα και τα ούλη.

5. Καλύτερη άμυνα  του οργανισμού
Η έκθεση σε μικρόβια δεν είναι πάντα κάτι κακό. Μερικά μικρόβια, μας βοηθούν στο να δημιουργήσαμε καλύτερα αντισώματα για την άμυνά μας, εναντίον μελλοντικών επικίνδυνων μικροβιακών εισβολέων, που απειλούν την υγεία μας. Η έκθεση ενός ατόμου σε μικρόβια, που υπάρχουν στο στόμα του ερωτικού συντρόφου του, μπορεί κάποτε να ενδυναμώνει την άμυνα του.

0 comments:

Post a Comment